Vörösboros vaddisznópörkölt
Adag:
6
Elkészülési idő:
3óra
Elkészítés
- 1,5 kg kicsontozott vaddisznócomb
- 40 dkg vöröshagyma
- 7 dl száraz vörösbor
- 5 dl sűrített paradicsom
- 5 dkg mangalicazsír
- 1 lapos evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 2 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál borókabogyó
- 1 db babérlevél
- só, fekete bors
- 3 gerezd fokhagyma
1. lépés
A húst megtisztítjuk, forró vízzel leöblítjük, apró kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felmelegítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát.
2. lépés
Hozzáadjuk a húst, megszórjuk köménnyel és fehéredésig pirítjuk. Paprikával meghintjük és félrehúzzuk a lángról.
3. lépés
Felöntjük a bor felével, fűszerezzük és egészben hozzáadjuk a fokhagymákat is. Visszatesszük a lángra.
4. lépés
Miután felforrt, takarékon főzzük tovább. Időnként kevergetjük és folyamatosan pótoljuk az elfőtt nedvességet. Ha szükségesnek tartjuk, a bort kiegészíthetjük vízzel is.
5. lépés
Amikor a hús már közepesen puha, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. (Azért nem előbb, mert könnyen odaéghet.) Bő két óra alatt teljesen puhára főzzük.
még több recept
—
Tárkonyos nyúlleves
1,5óra
—
szarvasgerinc pikáns lila káposztával
2óra
Kapcsolat
Telefon/Fax
00 36 92 311 333
00 36 92 510 298
00 36 92 510 299
Mobil
00 36 30 227 0555
00 36 30 331 3833