tárkonyos nyúlleves
Adag:
6
Elkészülési idő:
3óra
Elkészítés
- 1 db nyúl csontos része (gerinc, hát, első comb)
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- néhány rózsa brokkoli
- 3 db krumpli
- 1 dl mirelit zöldborsó
- 2 ek 12%-os tejföl
- 1 ek ecetes tárkony
- só
- bors
- 1 tk házi ételízesítő
- 3 szelet szárított vargánya
- 1 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 késhegynyi kurkuma
- 2 csipet őrölt csili
- 1 ek rozsliszt
- 1 ek olaj
- 1 tk vaj
1. lépés
A húst megtisztítjuk, forró vízzel leöblítjük, apró kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felmelegítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát.
2. lépés
Hozzáadjuk a húst, megszórjuk köménnyel és fehéredésig pirítjuk. Paprikával meghintjük és félrehúzzuk a lángról.
3. lépés
Felöntjük a bor felével, fűszerezzük és egészben hozzáadjuk a fokhagymákat is. Visszatesszük a lángra.
4. lépés
Miután felforrt, takarékon főzzük tovább. Időnként kevergetjük és folyamatosan pótoljuk az elfőtt nedvességet. Ha szükségesnek tartjuk, a bort kiegészíthetjük vízzel is.
5. lépés
Amikor a hús már közepesen puha, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. (Azért nem előbb, mert könnyen odaéghet.) Bő két óra alatt teljesen puhára főzzük.
még több recept
—
vörösboros vaddisznópörkölt
3óra
—
szarvasgerinc pikáns lila káposztával
2óra
Kapcsolat
Telefon/Fax
00 36 92 311 333
00 36 92 510 298
00 36 92 510 299
Mobil
00 36 30 227 0555
00 36 30 331 3833