tárkonyos nyúlleves

Adag:

6

Elkészülési idő:

3óra

Elkészítés

  • 1 db nyúl csontos része (gerinc, hát, első comb)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • néhány rózsa brokkoli
  • 3 db krumpli
  • 1 dl mirelit zöldborsó
  • 2 ek 12%-os tejföl
  • 1 ek ecetes tárkony
  • bors
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 3 szelet szárított vargánya
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 késhegynyi kurkuma
  • 2 csipet őrölt csili
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 ek olaj
  • 1 tk vaj

 

1. lépés

A húst megtisztítjuk, forró vízzel leöblítjük, apró kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felmelegítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. 

2. lépés

Hozzáadjuk a húst, megszórjuk köménnyel és fehéredésig pirítjuk. Paprikával meghintjük és félrehúzzuk a lángról. 

3. lépés

Felöntjük a bor felével, fűszerezzük és egészben hozzáadjuk a fokhagymákat is. Visszatesszük a lángra.

4. lépés

Miután felforrt, takarékon főzzük tovább. Időnként kevergetjük és folyamatosan pótoljuk az elfőtt nedvességet. Ha szükségesnek tartjuk, a bort kiegészíthetjük vízzel is. 

5. lépés

Amikor a hús már közepesen puha, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. (Azért nem előbb, mert könnyen odaéghet.) Bő két óra alatt teljesen puhára főzzük.

még több recept

vörösboros vaddisznópörkölt

3óra

szarvasgerinc pikáns lila káposztával

2óra

Kapcsolat

E-mail

vadhuto@mikrowlan.hu

8900 Zalaegerszeg,
Teskándi út 36.

Telefon/Fax

00 36 92 311 333
00 36 92 510 298
00 36 92 510 299

Mobil

00 36 30 227 0555
00 36 30 331 3833